В гостях у психоаналитика

19 квітня 2017 року в 19.00
Тема лекції: «Гоголь — міфотворець. Творення сучасного міфу України крізь призму гоголівського гумору»

Незбагненний, утаємничений і суперечливий письменник, що першим назвав себе генієм і вимагав до себе відповідного ставлення – такої репутації заслужив Гоголь у своїх сучасників.

Критики, що жили з ним у одному культурному середовищі, так до кінця і не збагнули йоговеливі, а потім,більш пізні дослідники, міфологізували цю особистість. Та й сам Гоголь доклав чималих зусиль для творення власного міфу.

У своїх творах він творив інший світ – міф казкової, містичної, святкової Вкраїни, по-гоголівськи романтичний міф який досі знаходить своє відлуння у душах читачів-сучасників.

Пропоную Вам, разом, заглибитися у таємницю творчості Гоголя, дослідити змісти того міфу України, що його творив Гоголь. Ми пройдемо стежками позасвідомого у душі письменника, з’ясуємо взаємозв’язок між його індивідуальною і колективною (народною) душею.

На лекції ми дослідимо той таємний зміст, що складає серцевину Українського міфу за Гоголем, а також його вплив на відображення нашої теперішньої реальності.

Ведучий: Павло Мартиненко – консультант психоаналітичної орієнтації, спеціаліст з прикладного психоаналізу, член УАП, викладач МІГП, координатор проекту «Україна: вчора, сьогодні, завтра».

Місце проведення: м. Київ, вул. Лаврська, 16 (3 поверх, Конференц-зал).

Телефон для довідок: +38 (044) 280 89 45

Вхід вільний.